Blåljuskollen: Barn rånades – hus i brand

Ett flerfamiljshus på Utgårdsvägen i Handen behövde evakueras efter en brand.
Ett flerfamiljshus på Utgårdsvägen i Handen behövde evakueras efter en brand.
✔️ Barn rånades av ungdomsgäng vid Hanvedens IP. ✔️ Flerfamiljshus i Handen evakuerades efter brand ✔️ Stölder av både motorcykel och fyrhjuling. ✔️ Här är Blåljuskollen Haninge, måndag, med helgens blåljushändelser.

12-åring och 11-åring rånades av gäng

Strax före klockan 16 på fredagseftermiddagen blev två pojkar – 12 och 11 år gamla – plötsligt rånade av fem okända ungdomar vid Hanvedens idrottsplats i Västerhaninge.

Enligt polisen ska pojkarna rånats på en cykel, armbandsur och en väska.

– Gärningsmännen ska ha varit hotfulla och pojkarna kände sig tvingade att lämna över värdeföremål och cykel, sen försvinner gärningsmännen från platsen. Signalementsmässigt har vi inte så mycket, och det finns inga vittnen. Om det går försöker vi förhöra pojkarna igen, säger Lars-Göran Rehn, operativ koordinator vid Haningepolisen.

Motorcykel stals – tjuvarna greps

Vid 1-tiden natten mot lördag stal två män en motorcykel och tillbehör från ett förråd på Åbylundsvägen i Västerhaninge.

Tjuvarna ska själva ha kommit med en egen motorcykel från början, och en polispatrull lyckades spåra och gripa en av gärningsmännen sedan han kört omkull med sin motorcykel i närheten av Åbylundsvägen.

– Tidigt lördag morgon kunde vi även identifiera den andra gärningsmannen, säger Lars-Göran Rehn vid Haningepolisen.

Båda tjuvarna är i 20-årsåldern och är nu anhållna.

Flerfamiljshus i brand – evakuerades

Vid 2-tiden natten mot lördag startade en brand på vindsvåningen i ett flerfamiljshus på Utgårdsvägen i Handen.

18 lägenheter fick evakueras.

– Enligt utredningsarbetet ska det ha varit ett tekniskt fel i en fläkt på vinden. Det finns ingen misstanke om brott i nuläget och fastigheten ska inte ha drabbats av några större skador, säger Lars-Göran Rehn vid Haningepolisen.

Fyrhjuling stals av kraftigt berusad

Vid 19.30 på lördagskvällen gjorde en man inbrott i ett garage och stal en fyrhjuling vid Fredriksborg nära Östnora i södra Haninge.

Polisen fick snart uppgifter från vittnen om att fyrhjulingen körts till Östnora camping, och mannen som fanns vid fordonet kunde gripas.

– Gripandet skedde en timme efter inbrottet. Mannen var rejält berusad och han är nu anhållen för stöld, säger Lars-Göran Rehn vid Haningepolisen.