Blåljuskollen: Ungdomsgäng rånade Handenbutik

Två ungdomar blev påhoppade av ett maskerat gäng på fyra ungdomar.
En mindre butik på Eskilsvägen i Handen rånades av ett större gäng ungdomar. De flesta ska enligt polisen gå på en skola i Handen.
BLÅLJUSKOLLEN ONSDAG. Större gäng ungdomar från skola i Handen rånade livsmedelsbutik – och inbrottstjuv greps efter språngmarsch.

Större grupp ungdomar rånade butik

Vid 11.45 på tisdagen gick flera ungdomar, varav merparten enligt polisens uppgifter är hemmahörande på en skola i Handen, in på en mindre butik längs Eskilsvägen som bland annat har godis och tobak i hyllorna.

Ungdomarna plockade genast på sig varor, och när ägaren försökte ta tillbaka dem blev ungdomarna hotfulla och lämnade sedan butiken. Brottet rubriceras därför som rån.

Inga vittnen fanns i butiken vid rånet.

– Vi vet inte hur många ungdomar det handlar om, bara att de var många och att det troligtvis var jätterörigt för ägaren. Man får bilden av att det handlar om en samordnad aktion, det är lite obehagligt, säger Lars-Göran Rehn, operativ koordinator vid Haningepolisen.

Övervakningsfilm kan hjälpa polisen att ta reda på vilka ungdomar det handlar om, tror Lars-Göran Rehn.

– Skolans rektor är informerad, men det är inte helt säkert vi lyckas identifiera alla, säger Lars-Göran Rehn.
Läs mer här: Polisen larmades om 20 inbrott – en greps i Haninge
Har butiken upplevt liknande problem förut?

– Jag vet inte om han utsätts tidigare utan att anmäla, men jag vet att det varit problem förr om åren.

 

Inbrottstjuv greps i Handen efter språngmarsch

Nu har det hänt. En inbrottstjuv i Haninge har gripits, som försökt göra inbrott i ett radhus på Tuvvägen i södra Handen. Mitt i har tidigare berättat om gripandet som skedde i måndags, och Haningepolisen utvecklar nu:

– Ett vittne, som bor i området, var ute och rastade hunden när han misstänkte att ett inbrott skett och ringde polisen. Och vi låg bra till och var rätt snabbt på plats. Den misstänkte tjuven hade inte kommit så långt utan en polisman grep honom efter en språngmarsch, säger Lars-Göran Rehn vid Haningepolisen.

Mannen hade sprungit i riktning mot Jordbroleden. Det visade sig att inbrottstjuven, i 40-årsåldern, inte aldrig bröt sig in i radhuset, men han är nu misstänkt för försök till inbrott.