Äldre man blottade sig och tog kvinna mellan benen inne i MoS

Mannen får sova ruset av sig på polisstationen.
Mannen får sova ruset av sig på polisstationen.
En man tog en kvinna mellan benen inne i Mall of Scandinavia. Polisen kunde gripa mannen som även misstänks för att ha blottat sig 45 minuter tidigare i shoppingcentret.

En kvinna ringer till polisen för att en äldre man har tagit henne mellan benen. Polisen får ett bra signalement och kan gripa mannen som är äldre än medelålder.

Mannen var berusad och togs med till polisstationen. Där visar det sig att han också stämmer överens med det signalement på en person som ska ha blottat sig inne i Mall of Scandinavia tidigare under eftermiddagen.

– Han togs med för att han var onykter. Under tiden han låg inne för tillnyktring kan patrullen koppla ihop honom med ytterligare en händelse. 45 minuter tidigare har han gjort sig skyldig till en blottning, säger Ola Österling på polisens ledningscentral.

Nu är mannen misstänkt för sexuellt ofredande för att ha tafsat på kvinnan. Mannen kommer att förhöras efter att han har nyktrat till.

– Den andra händelsen visste de inte hur de ska rubricera men det blir kanske sexuellt ofredande där med som blottare brukar blir misstänkta för, säger Ola Österling.