Bråk vid mack – man slogs och kastade korv

En berusad man kastade varmkorv mot en person.
En berusad man kastade varmkorv mot en person.
En man har åtalats för misshandel av två personer efter en fyllekväll i Åkersberga. Mannen säger i polisförhör att han hade druckit 7-8 öl och någon grogg och minns inte händelsen.

Enligt vittnen ska en berusad man i 37-årsåldern först ha varit närgången och otrevlig mot en tjej i kassakön. När en annan man sade ifrån blev han slagen i ansiktet två gånger. Ytterligare en person som kom till undsättning fick en korv kastad mot sig och knytnävsslag i ansiktet.

Detta inträffade på en Circle K-mack i Åkersberga i somras. När polisen kom till platsen såg de den misstänkte mannen som staplade omkring och svingade slag i luften.

Både hand- och fotfängsel

Polisen kunde gripa mannen och sätta honom i bilen. Den berusade 37-åringen var både verbalt otrevlig och slog och sparkade omkring sig så pass mycket att polisen satte både hand- och fotfängsel på honom.

Polisen tog med den misstänkta gärningsmannen till polisstationen där han fick sova ruset av sig.

Drack 7-8 öl och någon grogg

I polisförhöret säger mannen att han hade blivit nekad att komma in på Tommys grill för att han var för full och hade tagit sig till macken för att äta en korv. Han hade druckit 7-8 öl och någon grogg och minns inte händelsen.

Händelsen inträffade i slutet av juli i år och nu åtalas mannen i två fall av misshandel. Ett skadestånd till de slagna personerna på närmare 25 000 kronor är yrkat.