Bio i Brandbergen fick avbrytas efter bråk

Polispatruller skickades ut till biografen i Brandbergen.
Polispatruller skickades ut till biografen i Brandbergen.
Bio Cosmopolite i Brandbergens centrum tvingades till att avbryta en bioföreställning på fredagskvällen sedan ett antal ungdomar börjat bråka under filmen "DET". Bion valde också att ställa in visningen av filmen på lördagen. Biografen har nu portat de stökiga ungdomarna, och kommer ha polis på plats nästa helg.

Det var vid 20.30-tiden på fredagkvällen som biografen i Brandbergens centrum tvingades avbryta en pågående bioföreställning av filmen ”DET”.

– Ett antal ungdomar började stöka, man slog en besökare eller om det var en bioanställd i ansiktet och kastade plastflaskor i salongen. Vi skickade ut polispatruller och bioföreställningen behövde avbrytas, säger Lars-Göran Rehn, operativ koordinator vid Haningepolisen.

Ungdomarna avvisades från biografen efter det som skedde.

– Personen som fick en smäll ska ha fått fläskläpp, säger Lars-Göran Rehn.

Det är inte första gången ett antal ungdomar stökar vid biografen och biblioteket i Brandbergens centrum, och på Facebook är folk besvikna att den lilla klicken förstör för den breda massan. Bion valde att ställa in även lördagens visning av filmen.

Bio Cosmopolites facebook skriver biografen:

Personerna portade

”Vi på Bio Cosmopolite är förtvivlade över det inträffade och vi beklagar att kvällens visning fick avbrytas. Vi har tyvärr som en konsekvens av kvällens händelser beslutat att ej genomföra lördagens visning av DET”, skriver man och fortsätter:

”Vi måste kunna garantera våra besökares säkerhet och det är fullständigt oacceptabelt att det går så långt att det sker fysiskt våld i våra lokaler.”

Bion planerar att visa filmen till helgen enligt planerna, skriver man:

”Vi kör DET som planerat fredag 22 september kl. 18.30 och söndag 24 september kl. 18.30. Det kommer att vara nolltolerans mot all form av dåligt beteende och det kommer att sitta personal längst bak i salongen under hela filmen för att ni ska känna att vi finns där och kan ingripa snabbt”, skriver man.

”Vi kommer inte att släppa in besökare som vi vet har varit med och förstört tidigare. Dessa är portade från biografen.”

Enligt biografen kommer polisen vara på plats utanför biografen till helgen.