Butik i Barkarby utsatt för rån

Polisbil
Polisen har beslagtagit flyktbilen och hoppas kunna säkra spår från den.
Minst fem personer rånade under måndagsförmiddagen en butik på Outletområdet i Barkarby. Flyktbilen som rånarna använde har hittats i Tensta och beslagtagits av polisen, och en förundersökning angående grovt rån har inletts.

Vid elvatiden på måndagsförmiddagen fick polisen larm om ett rån mot en klädbutik på Outletområdet i Barkarby. Polisen är ännu knapphändig med information om hur rånet gått till, men personalen hade gömt sig på lagret under tiden rånarna var i butiken. Ingen ska dock ha blivit skadad under rånet.

De fem eller sex rånarna fick med sig kläder från butiken när de rymde i en ljus Volvo. Bilen, och en del av stöldgodset hittades senare under dagen i Tensta. En förundersökning angående grovt rån har inletts. Än har ingen person gripits för rånet men polisen har spår att gå på, som övervakningsbilder från butiken.

– Generellt kan man säga att om man har en bil, och speciellt om det har varit många personer i den, har man stor möjlighet att få tag på DNA, säger Albin Näverberg vid Järfällapolisen.