Kund stalkade butiksbiträde i ett år

Bilden är tagen i ett annat sammanhang.
Bilden är tagen i ett annat sammanhang.
Den okände mannen skickade blommor, skrev brev och dök upp på kvinnans jobb och vid hennes bostad i ett års tid.
Nu har han dömts.

Kvinnan satt i kassan i en mataffär i Sundbyberg när en man kom fram och sa att han ville bjuda ut henne på dejt. Hon svarade nej, men mannen gav sig inte. Han dök upp på hennes arbetspass och fortsatte att uppvakta henne.

En kväll stod han utanför hennes bostad, han skickade 13 sidor långa brev och flera gånger fick hon röda rosor med bud från mannen. På hennes födelsedag kom paket med texter om attraktionslagen och ett smycke.

Kvinnan mådde mycket dåligt, skaffade överfallslarm, flyttade till annan ort och bytte arbetsplats. Men även där hittade mannen, som nu fått kontaktförbud, henne. Under utredningen hittade polisen bilder på kvinnan i mannens mobil och dator.

Stalkern, en man i 60-årsåldern, har nu dömts för olaga förföljelse till villkorlig dom med 120 timmars samhällstjänst och vård. Han ska också betala drygt 18 000 kronor i skadestånd till kvinnan.

Mannen nekar till brott. Han berättar att han fastnat för kvinnans ”eleganta stil” och ville tipsa henne om att söka sig till modebranschen. Han fick intrycket av att hon älskade honom, därför skickade han blommor och presenter.

Han förnekar att han sökt upp henne på den nya arbetsplatsen och säger att han gick dit för att de hade rabatt på vattenmelon.