Familjefar döms för misshandel

Döms för misshandlat frun
Vallentunabon får 10 månaders fängelse för att ha slagit frun och hotat parets dotter.
En man från Vallentuna slog frun i parets gemensamma bostad och tryckte ner huvudet till fruns vännina i diskhon. Han har även hotat att döda parets vuxna dotter. Nu döms han till fängelse för misshandel och olaga hot.

En medelålders man från Vallentuna har suttit frihetsberövad sedan i september misstänkt för att ha misshandlat sin fru och fruns vännina, samt dödshotat parets vuxna dotter, i parets bostad.

I förhör med polisen berättar frun att mannen slagit henne i ansiktet och delat ut sparkar mot kroppen vid flera tillfällen mellan februari och september i år.

Skar för tunna skivor – fick huvudet i vasken

I maj efter att frun och dottern kommit hem från ett restaurangbesök sparkade mannen in dörren till ett rum dit dottern gått för ta skydd för att mannan skrek att han skulle döda henne.

I augusti fick en vännina till frun sitt huvud nedtryckt i en diskho av mannen. Orsaken var enligt väninnan, att hon hade skurit för tunna skivor rostbiff som hon hade bjudit paret på, under en middag.

Blev dement av alkoholen

I rätten nekade mannen till de våldsanklagelser som ställdes mot honom. Han påstod i stället att han agerat i nödvärn. Hoten som riktades mot dottern säger han att han inte minns.

Mannen är sedan en tid tillbaka svagt dement, vilket frun menar är på grund av alkohol.

Tingsrätten valde att dömma mannen till tio månaders fängelse för misshandel och grov kvinnofridskränkning.