Fyra dömda för grov misshandel – sköt 18-åring med k-pist

Fyra döms för grov misshandel och människorov vid Skuru skola.
Fyra män döms för grov misshandel och människorov vid Skuru skola.
Fyra män – två av dem bor i Nacka respektive Värmdö – har dömts för människorov och grov misshandel mot en 18-årig man som hittades i närheten av Skuru skola.
Enligt domen sköts 18-åringen med en kulsprutepistol och stacks med kniv upprepade gånger.

Det var den 18 november i fjol som en 18-årig man hittades skottskadad och knivskuren i närheten av Skuru skola i Nacka. Fyra män åtalades i februari i år för inblandning i brottet. Det handlar om en 31-åring från Värmdö, en 28-åring från Nacka, en 19-åring från Solna och en 33-årig man från Älmhult.

Nu har männen dömts till fängelse för grov misshandel och människorov. 28-åringen från Nacka dömdes dessutom för grovt vapenbrott, grov utpressning och övergrepp i rättssak till sju års fängelse. Även 31-åringen från Värmdö dömdes för grov utpressning och övergrepp i rättssak, till sex års fängelse.

Skuru skolväg.

Brottsoffret hittades skadad i närheten av Skuru skola.

Sköt offret i benen

Enligt domen har männen hotat brottsoffret med en kulsprutepistol på en parkering. 28-åringen sköt 18-åringen med tre skott i benen. Den målsägande tvingades sedan in i bagageluckan på en bil och fördes till Skuru skola. Där blev 18-åringen knivskuren upprepade gånger av 31-åringen.

31-åringen har erkänt att han stuckit den målsägande med kniv. Åklagaren yrkade på att han skulle dömas för försök till mord, men Nacka tingsrätt gick inte på åklagarens linje utan dömde samtliga för grov misshandel.

Den 19-årige mannen från Solna dömdes till fängelse i två och ett halvt år. 33-åringen från Älmhult dömdes till fängelse i fyra och ett halvt år. Båda två friades från misstankarna om övergrepp i rättssak och grov utpressning.