Döms för knarkgömma i Stäket

Totalt hittades 25 kilo cannabis i garaget.
Totalt hittades 25 kilo cannabis i garaget.
I ett garage i Stäket hittade polisen 25 kilo cannabis. Nu döms en 25-åriga Järfällabo till fängelse.

Det var i somras som polisen spanade mot garaget i Stäket med hjälp av en dold kamera. Vid ett tillfälle sågs en man i 25-årsåldern hemmahörande i Järfälla komma till lokalen, lasta in något och vara där inne i flera timmar. Han var i sällskap av en annan, okänd man.

Dagen efter slog polisen till och greps 25-åringen. Men när polisen öppnade garaget fick mängden knark dem att häpna.

Då vi öppnade garaget möttes vi av en tydlig lukt av marijuana. På golvet innanför låg den en större mängd vakuumpåsar med marijuana i. Av mängden vi såg uppskattade jag det till minst 15 kg, skriver en av poliserna i förundersökningen.

Vi vägning skulle det visa sig vara betydligt mer – närmare 25 kilo cannabis.

Man från Järfälla åtalas för grovt narkotikabrott sedan en enorm knarkgömma avslöjats i Stäket.

Mängden knark fick poliserna att häpna.

I garaget hittades också en våg, vakuumpåsar och andra attiraljer som tydde på att narkotikan skulle delas upp och säljas.

Värdet uppskattas vara miljontals kronor.

– Den marijuanan hade på gatan kunnat säljas för ca 100 kronor per gram, det totala gatuvärdet uppgår alltså till cirka 2 441 739kr, skriver en sakkunnig polis i förundersökningen.

25-åringen har inte velat svara på frågor i några polisförhör och har under rättegången i Attunda tingsrätt förnekat att han gjort sig skyldig till grovt narkotikabrott och gett en förklaring till varför han befann sig i garaget.

LÄS MER: Åtalas för enorm knarkgömma

Tingsrätten skriver dock i sin dom att mannens berättelse inte verkar vara självupplevd och att han läst från nedskrivna anteckningar när han berättat om vad som hänt. Mannens berättelse bidrog snarare till att få honom dömd och rätten skriver att mannens ”uppgifter är av sådana dunkla slag att de närmare ger stöd för åtalet än det motsatta”.

25-åringen döms därför för grov narkotikabrott, ringa narkotikabrott och grov olovlig körning.

Straffet blir fängelse i fyra år.