Döms för misshandel vid Marina läroverket

Marina läroverket i Stocksund.
Marina läroverket i Stocksund.
Den unga man som kom till Marina läroverket och misshandlade en elev har nu dömts i tingsrätten.

Det var i oktober som en ung man från Täby kom till gymnasieskolan Marina läroverket i Stocksund för att göra upp med en elev på skolan. Bråket handlade om en otrohetsaffär och slutade med att 18-åringen från Täby misshandlade gymnasieeleven från Danderyd.

Efter bråket hjälpte skolan till med en polisanmälan mot 18-åringen och sa då till Mitt i att man tar avstånd från allt våld.

– Det kom en kille från Täby som vår elev känner privat. Vår skola är låst och de gick utanför området, det var en personlig uppgörelse. Men det är inte ok att någon slutar använda ord och tar till våld, sa Per Lindberg som är rektor på Marina Läroverket då.

Döms för misshandel

18-åringen från Täby döms nu för misshandel. Han åtalades även för skadegörelse då han ska ha slängt gymnasieelevens mobiltelefon i marken så att den gick sönder. På den punkten frias han.

Två veckors skyddstillsyn lyder domen. Misshandeln skulle för en vuxen person ha lett till en månads fängelse men rätten har tagit hänsyn till mannens unga ålder och att han tidigare är ostraffad.