Knark och dopningsmedel hittat – man anhållen

Blåljuskollen Haninge.
Blåljuskollen Haninge.
BLÅLJUSKOLLEN HANINGE: Man anhållen efter knarktillslag i Brandbergen, man visade snoppen och skyllde på att han var kissnödig – och eld på Dalarötomt spred sig. Här är Blåljuskollen Haninge, torsdag.

15-åring förföljd i Västerhaninge

Vid 16.30 på tisdagen ska en flicka i 15-årsåldern blivit förföljd av en man på väg hem till sin bostad i Västerhaninge, från Vargvägen till Älgvägen.

– Hon försöker haka av mannen genom att gå lite andra vägar, men han följer efter henne hela tiden. Det rubriceras som ofredande. Flickan har fotograferat mannen, och bilderna kommer tillföras utredningen, säger Lars-Göran Rehn, operativ koordinator vid Haningepolisen.

Visade snoppen – skyllde på att han var kissnödig

Vid 19.15 på tisdagskvällen sprang en man i träningskläder plötsligt förbi en kvinnlig hundägare i Eskilsparken i Handen, ställde sig vid ett träd, drog ner byxorna och visade könsorganet för henne.

– Kvinnan tog väldigt illa vid sig, men han sade att han enbart var kissnödig. Men hon har anmält det som sexuellt ofredande, och menar att hans avsikt inte alls var att kissa. Men vi har inte hittat mannen, säger Lars-Göran Rehn vid Haningepolisen.

Riselden spred sig – brandkåren fick rycka ut

Ha kontroll på elden i dessa valborgstider, kan man nog påminna med eftertryck.

En man i 90-årsåldern eldade ris på en sin tomt på Dalarö vid lunchtid onsdagen – men tappade kontrollen över branden som spred sig.

– Räddningstjänst fick rycka ut och släcka, det fanns risk att elden skulle sprida sig till grannhuset med huset klarade sig. En anmälan om allmänfarlig vårdslöshet är upprättad, säger Lars-Göran Rehn vid Haningepolisen.

Hade dopningsmedel och tjuvgods hemma – greps

Vid 15.30-tiden på onsdagen grep Haningepolisen en man och en kvinna i en lägenhet i Brandbergen.

Narkotika, ampuller som misstänks innehålla dopningsmedel och stulna cyklar hittades i lägenheten.

– Vår koncentration ligger på narkotikan, som ska vägas och analyseras. Vi tror att ampullerna innehåller testosteron, säger Lars-Göran Rehn vid Haningepolisen.

Mannen, i 35-årsåldern, sitter alltjämt anhållen i fallet.

– När de blir anhållna i dessa fall brukar misstanken röra försäljning av narkotika, säger Lars-Göran Rehn.