Två misstänkta för brott efter dödlig biljakt

Jakten startade efter att en bil inte stannat vid en poliskontroll och slutade med en krock. En person avled och fyra fick föras till sjukhus – nu har två gripits.

Bijakten startade efter att ett fordon försökt undkomma en poliskontroll vid Glädjens trafikplats i Upplands Väsby.

– Jag vet inte exakt varför man ville stoppa bilen men föraren försökte undkomma poliskontrollen, säger Anna Westberg på Stockholmspolisens ledningscentral.

Läsarbild från olyckan efter polisjakt i Odenslunda, Väsby.

Efter ett kortare efterföljande på några hundra meter krockade flyktbilen med en mötande bil. Larmet inkom klockan 20.39.

Olyckan inträffade vid korsningen Stockholmsvägen och Rosendalsvägen i Odenslunda i Upplands Väsby, enligt DN.

Tre personer ska ha suttit i flyktbilen och två personer i den andra bilen. Totalt fördes fem personer till sjukhus, varav en har omkommit av sina skador.

Personen som dog ska ha suttit i flyktbilen.

– Anhöriga har underrättats. Vi har inte aktuell information om läget för de övriga skadade. Det jag vet är att de två i den mötande bilen fick lindrigare skador och de andra två i bilen som flydde från polisen fick allvarligare skador, säger Anna Westberg.

Avståndet mellan Glädjens trafikplats och olycksplatsen är cirka 800 och eftersom polis var inblandad kommer händelsen att utredas av särskild utredare.

Två personer greps. De är misstänkta för grovt vållande till annans död och grov vårdslöshet i trafiken. Efter att ha förts till sjukhus anhölls de på onsdagsmorgonen.

Är föraren misstänkt för brott?

– Två personer som har suttit i flyktfordonet är anhållna men jag kan inte säga vem som har suttit var.