Döms efter vansinnesfärd på Skärgårdsvägen

Bilturen fick ett abrupt slut när föraren körde in i en bergvägg.
Bilturen fick ett abrupt slut när föraren körde in i en bergvägg.
Kvinnan for fram i 120 kilometer i timmen på Skärgårdsvägen. Plötsligt kom ett fartgupp och bilen kraschade rakt in i en bergvägg. Nu döms hon.

I bilen satt kvinnans dåvarande pojkvän. Tillsammans hade de tagit flera olika sorters droger, bland annat amfetamin och hasch, innan de satte sig i bilen en decemberkväll för att överlämna tidiga julklappar till familjen.

LÄS OCKSÅ: Drogpåverkad kvinna körde in i bergvägg

Trots att den högsta tillåtna hastigheten var 50 kilometer i timmen gasade kvinnan på och till slut var bilen uppe i 120 kilometer i timmen. Då körde hon på ett fartgupp, kom över på andra sidan vägen och körde rakt in i en bergvägg.

Fick livshotande skador

Själv klarade hon sig lindrigt undan, men pojkvännen, som inte använt bilbälte, fick livshotande skador i form av brutna revben och kotor, blödning mellan hjärnhinnorna och tryck på hjärnan. Räddningspersonal kallades snabbt till platsen och paret kunde föras till sjukhus.

LÄS OCKSÅ: Högsäsong för båttjuvarna

Där inleddes också utredningen, eftersom att kvinnan var märkbart påverkad. Den visade att vägen var upplyst och att ingen snö fallit på vägen, men att den var lite fuktig och att bilister måste vara uppmärksamma på väglaget.

Kvinnan berättade i förhör med polisen att hon hållit en ganska hög hastighet och att hon fått kast med bilen, hamnat på mötande vägbana och sedan inte hunnit bromsa innan bergväggen tornade upp sig.

”Visat likgiltighet inför andras liv”

Enligt Nacka tingsrätt har Värmdökvinnan visat en uppenbar likgiltighet för andra personers liv genom vansinnesfärden. Hon döms därför för grovt vållande till kroppsskada, grov vårdslöshet i trafik, rattfylleri och ringa narkotikabrott. Straffet blir skyddstillsyn.

LÄS OCKSÅ: Arbogakvinnan åtalas för mord på Värmdöbo

Även pojkvännen döms för olovlig körning, rattfylleri och narkotikabrott efter att upprepade gånger ha kört bil påverkad utan giltigt körkort. Hans straff blir fängelse i 6 månader.