Fångades på film när de sköt mot sovande barn

Arkivbild på polisbil.
Arkivbild på polisbil.
Åtta skott avlossades mot huset där tre små barn låg och sov. Men de två gärningsmännen och deras bil fångades på film – nu vill polisen ha hjälp att identifiera de, skriver Aftonbladet.

– Vi är väldigt angelägna om att få in tips. Dels om man vet vilka personerna kan vara eller om man vet vad det är för bil, säger polisens spaningsledare Patrik Zanders till Aftonbladet.

Natten mot måndagen den femte december, ungefär klockan halv ett, avlossades skott mot en bostad i Polhem, Järfälla. Nu går polisen ut med en övervakningsfilm för att få mer information om händelsen.

På filmen ses hur ett mörkt fordon kör förbi bostaden och stannar till. Därefter syns två män komma gående från bilen och avlossa totalt åtta skott mot huset där två vuxna och tre barn befann sig.

– Jag är övertygad om att det finns ett antal personer som känner till den här händelsen och som tycker att det är åt helvete och då skulle det kunna vara ett sätt att hjälpa oss att hinta om var vapnet finns någonstans. Det finns inte någon i den kriminella världen som tycker att det är okej att skjuta mot en fastighet där tre små barn sover, det är fullständigt tabu även inom den kriminella sfären, säger Zanders till Aftonbladet.