Fängelse för nio år gammalt butiksrån

Rån på Bryggargatan.
Bild från övervakningskamera.
En 33-årig man döms till fyra års fängelse för ett nio år gammalt rån mot en butik på Bryggargatan i centrala Stockholm.

Rånet den 23 oktober 2008 var brutalt. Butiksinnehavaren blev bunden och fick en pistol intryckt i munnen av en av rånarna.

Butiken sålde både kläder och exklusiva klockor och rånarna kom bland annat över tio Rolex-klockor. Det sammanlagda värdet på rångodset uppgick till cirka 450 000 kronor.

En av rånarna dömdes redan 2009 för brottet men den andre rånaren, en i dag 33-årig man, lämnade landet. Han lyckades hålla sig undan svensk rättvisa ända fram till sommaren 2016 då han greps när skulle passera gränsen mellan Ryssland och Ukraina. Tidigare i år överfördes han till Sverige av ryska myndigheter.

Rånarna kom bland annat över tio exklusiva Rolex-klockor. Foto: Polisen

Erkände under rättegången

33-åringen nekade under polisförhören till all inblandning i brottet. Men under rättegången erkände han att det var han som rånade butiken för nio år sedan.

Stockholms tingsrätt dömer nu 33-åringen till fyra års fängelse för grovt rån. Domen har överklagats av 33-åringens advokat.

Mitt i har utan framgång sökt åklagaren Malin Arentoft samt 33-åringens advokat för en kommentar.