12 års fängelse för mord på Ringvägen

En 38-årig man döms till 12 års fängelse efter att ha knivhuggit en man till döds i en lägenhet på Södermalm.

De tre arbetskamraterna festade med champagne och kokain i lägenheten på Ringvägen på Södermalm. Kvällen slutade i tragedi när en av männen högg ihjäl en annan med en kniv i bröstet.

Oklart motiv

Det var natten till den 12 november som mordet skedde.  Varför 38-åringen tog fram en kökskniv och högg sin arbetskamrat i bröstet har tingsrätten inte lyckats fastställa.

Enligt förhör med både den nu dömde gärningsmannen och den tredje personen som var med vid mordtillfället framkommer det att det var en trevlig kväll. Även om gärningsmannen säger att drogerna gjort honom ”orolig och nojig”. Han berättar i förhör att han fick för sig att mordoffret var någon annan och att han handlade i självförsvar.

”Du ska dö”

Mannen som bevittnade mordet säger däremot att detta skedde helt oprovocerat och att 38-åringen ska ha skrikit ”Du ska dö, din jävel, när han knivhögg sin arbetskamrat. 38-åringen ska också ha sagt till polisen i samband med gripandet att han högg ”för att döda”.

Tingsrätten dömer nu mannen till 12 år i fängelse. Han är dessutom skyldig att betala skadestånd till offrets anhöriga på nära en miljon kronor.