Fängelse för rattfylla – hade barn i bilen

Rattfylla.
Kvinnan körde grovt rattfull genom Danderyd och krockade med en annan bil.
En kvinna från Danderyd körde onykter, krockade och smet – allt med sitt barn i bilen. Nu döms hon till fängelsestraff i en månad.

Den kvinna som i början på året körde rattfull genom Danderyd med sitt barn i bilen har nu dömts till en månads fängelse för grovt rattfylleri.

Det var under en eftermiddag i februari i år som den vingliga resan inträffade. Kvinnan körde på en refug och fick punktering på två av bilens däck. Därefter körde hon in i en annan bil. Hon vägrade att uppge sin identitet och lämnade platsen till fots.

Luktade starkt alkohol

I polisförhöret framgår det att personen vars bil blev påkörd tyckte att kvinnan luktade alkohol och ringde polisen. De hade tidigare fått ett samtal som vittnade om att kvinnans bil hade vinglat fram. När en patrull kom till platsen fick de kontakt med kvinnan och upplevde henne som kraftigt berusad. Hon hävdade att hon hade astma och vägrade att blåsa i alkoholtestet.

Kvinnan fick följa med med till polisstationen där ett blodprov togs. Kvinnan hade då 2,08 promille alkohol i blodet. Gränsen för grov rattfylla går vid 1,0. Barnet som var med i bilen kunde överlämnas till farföräldrarna.

Nu har domen kommit och kvinnan har dömts till en månads fängelsestraff. Hon har erkänt rattfyllan men anser inte att körningen medförde någon påtaglig fara för trafiksäkerheten.