Fängelse efter skräckrånet i Danderyd

En man i 34-årsåldern döms till fängelse i tio månader.
En man i 34-årsåldern döms till fängelse i tio månader.
En man döms till fängelse efter att stulit en bil vid ett inbrott i Djursholm. Hotade familj att ge ifrån sig nycklarna.

I höstas bröt sig två rånare in hos en familj i Danderyd. De hotade kvinnan och barnen för att sedan försvinna iväg i en av familjens bilar. Polisen kunde gripa en av rånarna redan en timme efter inbrottet – nu döms han till fängelse i tio månader för bland annat grovt olaga tvång.

Efter rånet kom flera polispatruller till bostaden och möttes av en mycket skärrad familj. Något som Mitt i tidigare rapporterat om.

Familjens skräck

Kvinnan i huset berättar i förhör att en av männen skrek på henne och bröstade hotfullt upp sig för att få nycklarna till familjens lyxbil. Hon tvingades in i ett hörn och han ska ha haft något slags tillhygge i handen. Hon berättar att hon var väldigt rädd för barnens skull och att hon till slut lyckades ta sig upp till övervåningen där barnen hade låst in sig på toaletten. Där hörde hon hur hennes bil rivstartade iväg på uppfarten.

Fick med sig dyr bil

Rånarna fick med sig familjens bil som senare kunde hittas av en polishelikopter. Nu döms en av männen för grovt olaga tvång, tillgrepp av fortskaffningsmedel och narkotikabrott. Åklagaren yrkade på att 34-åringen skulle dömas för grovt rån.

Nu väntar ett tio månaders långt fängelsestraff för tjuven.