Fler fall av bildelsstölder

Tjuvkopplingsförsöket blev för dyrt att reparera.
Tjuvkopplingsförsöket blev för dyrt att reparera.
I tändningslåset hade tjuvarna skruvat in en skruv.
I tändningslåset hade tjuvarna skruvat in en skruv.
BMW är det bilmärket som är värst drabbat av bildelsstölder.
BMW är det bilmärket som är värst drabbat av bildelsstölder.
Jan Lindgren letar ny bil och blir gärna tipsad av er läsare.
Jan Lindgren letar ny bil och blir gärna tipsad av er läsare.
Bildelsstölderna fortsätter att öka i Sollentuna. En av de drabbade är Jan Lindgren från Edsberg.

När Jan Lindgren från Edsberg kom ner till sin bil på morgonen den 2 november hade det under natten varit inbrott i den. Denna gång försökte tjuvarna att sno bilen men misslyckades. Däremot förstördes tändningslåset vilket enligt försäkringsbolaget blev för dyrt att reparera.
– Jag fick skrota bilen. Det är en gammal bil som inte var värd mer än 18 000 kronor och det skulle kosta 15 000 kronor att laga. Jag fick i alla fall ut pengar för värdet av bilen från försäkringsbolaget, säger Jan Lindgren.

Detta är inte första gången som tjuvar är på Jans bil. Förra sommaren hade kjolen nedtill på ena sidan av bilen stulits och ett par månader efter det stals kjolen på andra sidan samt kofångaren i fram. Efter ytterligare en vecka bröt sig tjuvar in i bilen och tog med sig ”njurarna” som sitter i grillen på en BMW.

Som Mitt I Sollentuna skrev om tidigare är det främst BMW-bilar som drabbas av bildelsstölder.

– Jag är så trött på alla dessa stölder. Man vill ju bara att de kunde låta andras saker vara i fred. Efter att de var inne i min bil senast satte jag upp lappar i området och då visade det sig att en granne hade sett två killar stått och tittat in i min bil dagen innan, säger Jan Lindgren.

Idag blir Jan tvungen kommunalt innan han har skaffat en ny bil. Han tycker att det är besvärligt med ett nytt bilköp.
– En dag hade jag en bil och nästa var den borta. Det tråkiga är att jag ändå har underhållit bilen och den gick igenom besiktningen senast utan anmärkningar. Jag har bytt bromsrör och massor med annat för att den ska vara i så gott skick som möjligt, det är hela tiden något med en gammal bil, säger Jan.

De ökade bilstölderna och skjutningarna i Sollentuna och framförallt i Edsberg gör att Jan inte längre känner sig trygg i området.
– Jag har bott här i över 60 år men nu har det blivit värre och värre. När jag var liten låste vi inte ens ytterdörren. Alla jag pratar med tycker att det har blivit otryggt i området och det kan jag verkligen skriva under på, säger Jan.