Förarlös bil rullade rakt på kvinna i Handen

Bilen rullade på kvinnan på ett övergångsställe vid Haninge centrum.
Bilen rullade på kvinnan på ett övergångsställe vid Haninge centrum/Eskilsvägen.
En bil har rullat på en kvinna på ett övergångsställe på Eskilsvägen intill Haninge centrum. "Kvinnan har förts till sjukhus", säger Sven-Erik Olsson på Stockholmspolisen. Bilens ägare är misstänkt för brott.

Det var alltså i dag, på tisdagsmorgonen vid 07.40-tiden, som en kvinna plötsligt skadades av en förarlös bil som rullade ut på övergångsstället på Eskilsvägen intill Haninge centrum.

– Bilen rullade på kvinnan och hon fick föras till sjukhus, säger Sven-Erik Olsson vid Stockholmspolisens ledningscentral.

Det visade sig senare att kvinnan klarat sig med nacksmärtor efter påkörningen.

Misstänkt för flera brott

Mannen i 20-årsåldern som hade gått ut ur bilen innan den börjat rulla hade varken dragit i någon växel eller handbroms. Han visade sig också vara misstänkt drogpåverkad, enligt polisen.

– Det visade sig att han hade gått ut ur bilen och ondgjort sig över en gångtrafikant, men helt glömt bort att han var bilföraren och då rullade bilen på kvinnan, säger Lars-Göran Rehn, operativ koordinator vid Haningepolisen.

20-åringen, som uppgett att det som skedde var en ren olycka, är även misstänkt för vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada.