Stal förskolebarnens surfplattor – döms

Barnens surfplattor stals.
Barnens surfplattor stals.
En förskola i Grantomta blev i våras av med surfplattor för nära 70 000 kronor. Nu har gärningsmannen hittat och dömts mot sitt nekande.

Det var en sen natt i maj som larmet gick på en förskola i Grantomta. När polis kom till platsen fanns ett krossat fönster med blodspår nedanför och inne i lokalen hade någon klippt upp ett säkerhetsskåp, där barnens surfplattor låg. Totalt stals surfplattor för nära 70 000 kronor.

Blodspår utanför fönstret

Tekniker lät analysera blodet och hittade snabbt en gärningsperson, en man i 20-årsåldern, hemmahörande i västra Stockholm. Mannen, som sedan tidigare är dömd för brott, plockades in till förhör, men uppgav att han inte kom ihåg vad han gjorde den där dagen i maj. Däremot hävdade han bestämt att han inte hade varit inne på förskolan och att han aldrig satt sin fot i Grantomta.

När det gällde blodträffar och analysresultatet hade han ingen aning om hur hans blod hamnat på förskolan. Som förklaring gav han att han arbetar inom byggbranschen och ofta skadar händerna och att någon måste ha tagit hans arbetshandskar och därefter använt dem vid inbrottet.

Döms till skyddstillsyn

Nacka tingsrätt menar dock att det är bortom allt rimligt tvivel att mannen begått inbrottet och dömer honom för stöld med skyddstillsyn som straff.