Bråk på fotbollsplan – Ica-kund rånad på bil

De tre misstänkta rånarna kunde gripas efter att två vittnen sett rånet.
Blåljuskollen Haninge, måndag.
Manlig blottare slog till två gånger – men är på fri fot, bråk på Brandbergens konstgräsplan – och män snodde bil från kund vid Ica Maxi Haninge. Här är Blåljuskollen Haninge måndag, med helgens blåljushändelser.

Manlig onanist slog till två gånger

Som Mitt i redan berättat gick en man fram, blottade sig och onanerade framför en förbipasserande ung kvinna intill en skogsdunge på Arkens väg i Handen i fredags eftermiddag.

Mannen sprang sedan i riktning mot Örnens väg.

I dag måndag säger Lars-Göran Rehn, operativ koordinator vid Haningepolisen, att det var andra gången på tre dagar som mannen slog till.

– Han ska ha gjort samma sak i onsdags. Vid båda tillfällena är det två 16-åriga flickor som utsatts. Vi spårade med hund på fredagen utan resultat. Vi får väldigt differentierade signalement i dessa fall, men det vi vet är att denna man ska vara i 25-30-årsåldern, säger Lars-Göran Rehn.

Utgav sig för att vara poliser – tog mannens bil

Vid 19.45 på fredagskvällen gick två män, en i 30-årsåldern och en i 40-årsåldern, plötsligt fram till en man i 40-årsålder som handlat på Ica Maxi Haninge och skulle sätta sig i bilen utanför och köra iväg.

Två män, som utgav sig för att vara poliser, stal en kunds Mercedes vid Ica Maxi Haninge. Foto: Googlemaps

Det slutade med att männen tog hans bilnycklar och körde iväg i bilen.

– En av de två männen visade upp en polisbricka, sen tog de hans bilnycklar och körde iväg, säger Lars-Göran Rehn vid Haningepolisen.

Lars-Göran Rehn, operativ koordinator vid Haningepolisen.

”En av de två männen visade upp en polisbricka”, säger Lars-Göran Rehn på Haningepolisen om det fräcka bilrånet vid Ica Maxi Haninge.

Brottet rubriceras som bilstöld och föregivande av allmän ställning.

Bilen ska enligt polisen ha varit en Mercedes av finare modell.

Bråk på fotbollsplan i Brandbergen – en skallad

Vid 19-tiden på söndagen uppstod bråk på Brandbergens konstgräsplan.

– Det blev bråk om vilka som hade rätt till träningstiden, en 16-årig ung man blev skallad i ansiktet och en okänd person viftade med kniv och hotade att han skulle döda personen. Vi har inga uppgifter om att några föreningar i Brandbergen ska vara kopplade till händelsen, säger Lars-Göran Rehn vid Haningepolisen.

Konstgräsplanen i Brandbergen.

En ung man i 16-årsåldern blev skallad i bråket på konstgräsplanen i Brandbergen på söndagen.