Friande domar efter bostadsrån

Tingrätten friar de åtalade.
Tingrätten friar de åtalade.
Det blev friande domar mot de tre personer som stått åtalade för att ha rånat en man inne i en lägenhet i Kristineberg tidigare i år.
Åklagaren har bestämt sig för att inte överklaga domen.

Det var i maj i år som polis tillkallades till en lägenhet i Kristineberg. Polisen påträffade där en man som fått fysiska skador och som berättade att han blivit rånad.

Tre personer, en kvinna och två män, åtalades senare för grovt rån. Samtliga åtalade har hela tiden nekat till brott och hävdat att de inte var på plats i Kristineberg när brottet begicks.

Tingsrätten skriver i domen att de åtalades berättelser har brister och att de inte på ett trovärdigt sätt kunnat berätta vad de gjorde vid tidpunkten för brottet. Ändå menar domstolen att bevisen inte räcker och friar därför de tre personerna.

Offret pekade ut gärningsmännen i en fotokonfrontation men domstolen menar att han haft svårt att ge en sammanhängande beskrivning av vad som hände.

Åklagare Katarina Bergström har bestämt sig för att inte överklaga domen.

– Jag bedömer att möjligheten att få till en ändring i hovrätten som väldigt liten. Det finns vare sig teknisk bevisning eller vittnesbevisning. Det räckte inte hela vägen fram, säger hon.