Man frias från våldtäkt i salong

Mannen som misstänktes för våldtäkten frias av Attunda tingsrätt.
Mannen som misstänktes för våldtäkten frias av Attunda tingsrätt.
Kvinnan anmälde att en våldtäkt skulle ska skett under behandling på en salong i Väsby. Nu frias mannen av tingsrätten.

Mitt i har tidigare skrivit om en man som åtalades för en våldtäkt mot en kvinna under en behandling på en salong i Upplands Väsby. Nu frias mannen av Attunda tingsrätt.

Åklagaren menade att mannen skulle ha utnyttjat att kvinnan var i en utsatt situation under behandling och utfört en sexuell handling, jämförbar med samlag. Mannen förnekade att han skulle ha utfört en sexuell handling.

Misstänkt våldtäkt under behandling

Rätten konstaterar att kvinnan har ändrat sitt vittnesmål i väsentliga avseende mellan polisförhör och huvudförhandling. Det gäller både hur den sexuella handlingen ska ha utförts men även kvinnans position i behandlingsrummet. Rätten menar att kvinnans berättelse varit otydlig och osäker.

Kvinnan har också uppgett att behandlingen pågick under längre tid än behandlingen maximalt uppgår till, vilket rätten menar försvagar hennes vittnesmål.

Tre vänner till kvinnan har också hört under huvudförhandlingen. Enligt vännerna har kvinnan berättat om händelsen. Enligt vännerna ska hon ha varit mycket ledsen och upprörd. Däremot menade kvinnan att hon berättat om hur själva övergreppet gått till för vännerna men de har inte kunnat återge hur det ska ha skett.

Polis larmad till skola i Väsby

Av fyra nämndemän har en haft skiljaktig mening och istället menat att mannen borde dömas till ett års fängelse för våldtäkt. Nämndemannen menar att kvinnans berättelse är trovärdig och styrks av de övriga vittnenas berättelse.