Här syns gärningsmännen innan mordet i Alvik

De tre misstänkta fångades på övervakningskameror vid Alviks tunnelbana.
De tre misstänkta fångades på övervakningskameror vid Alviks tunnelbana.
Tre män har fått sin dom efter mordet på 24-åringen vid Alviksskolan. En av de är en 19-årig man från Bromma som hotade offret med ett samurajsvärd.

Under torsdagen meddelade tingsrätten sin dom mot de tre männen som var inblandade i mordet på 24-åringen, rapporterar Expressen.

En 20-årig man från Nacka döms till tio års fängelse för mord. En 19-årig man från Bromma döms till nio års fängelse för bland annat medhjälp till mord. Ytterligare en 20-årig man från Tumba som var delaktig i planeringen döms till 3,5 års fängelse för medhjälp till mord. Fyra dagar innan mordet skedde skickade han ett sms till 19-åringen där det stod ”Hahahah vi klipper (24-åringen) ikväll”.

Bråkade om narkotika

24-åringen var bekant med de tre dömda männen sedan innan. Men i oktober förra året uppstod en konflikt om narkotikaskulder och därför bestämdes en träff i anslutning till Alviksskolan för att lösa konflikten.

Men i stället blir 24-åringen som hamnat på kant med de andra lurad in i en fälla.

20-åringen från Nacka kommer till mötet iförd en skyddsväst och kniv och 19-åringen från Bromma kommer dit med ett samurajsvärd.

Svärdet hittades i samband med en husrannsakan. Foto: Polisen

Enligt förundersökningen trycker 19-åringen upp 24-åringen mot en vägg samtidigt som han håller svärdet mot hans hals. När den angripne mannen gör motstånd kommer 20-åringen upp bakifrån och hugger 24-åringen med kniven i sidan på honom så att han dör.

Skolpersonal ryckte ut efter mordet

Efter knivhugget flyr gärningsmännen från platsen och det dröjer en kort stund innan 19-åringen går tillbaka till den mördade 24-åringen för att leta igenom hans fickor efter droger eller pengar.

Mellan skolan och St Ansgars i Bromma knivskars en man till döds. Foto: Anna Z Ek

Mordet skedde vid lunchtid en måndag, en vän till den skadade larmar SOS och i väntan på en ambulans rycker skolpersonal ut för att hjälpa den skadade 24-åringen.

Tre veckor senare grips 20-åringen från Nacka i samband med att han stoppas i en trafikkontroll. Han nekar till mord men erkänner att han delat ut knivhugget.

19-åringen från Bromma erkänner att han hotade 24-åringen och skadade honom med svärdet. Men han nekar till att vara delaktig i mordet.

De tre männen har fått så kallad straffrabatt på grund av sin unga ålder. De var samtliga 19 år gamla när mordet skedde.