Ännu ingen gripen för misstänkt dåd vid Norrviken

Norrviken, äldre kvinna misshandlad, Kärleksudden
Den äldre kvinnan hittades svårt skadad intill Norrvikens strand.
Norrviken
Den äldre kvinnan hittades svårt skadad intill Norrvikens strand.
Norrviken
Den äldre kvinnan hittades svårt skadad intill Norrvikens strand.
En månad har gått sedan en äldre kvinna hittades blodig och medvetslös intill en gångväg vid Kärleksudden i Norrviken, men ännu har polisen inte kunnat gripa någon för det misstänkta misshandelsdådet.

– Nej, vi söker fortfarande vittnen. Vi vill gärna att den som har sett något i området vid lunchtid den 26 februari, något som kan föra utredningen framåt, ska höra av sig till oss, säger Anders Bryngelsson, presstalesman på polisen i Stockholm.

För fyra veckor sedan larmades polis och räddningstjänst om att två personer hade gått genom Norrvikens is. Vid sökandet längs strandlinjen fann man inga tecken på att någon hade hamnat i vattnet, men däremot hittade de den äldre kvinnan, medvetslös och med en blödande skada i huvudet.

”Synnerligen grov misshandel”

Kvinnan fördes till sjukhus, allvarligt skadad, och polisen inledde en förundersökning.

Vad som får polisen att misstänka brott snarare än att kvinnan skulle ha ramlat och slagit sig vill Anders Bryngelsson inte kommentera.

– Nej, men vi misstänker brott och rubriceringen är synnerligen grov misshandel, säger han.

Oro bland invånare i Norrviken

Flera som bor i Norrviken har hört av sig till Lokaltidningen Mitt i och berättat att de känner oro över att en våldsam gärningsman kan ha slagit till i området, och att han i så fall ännu är på fri fot.

Polisen gick redan dagen efter att kvinna hittades ut och bad alla med eventuella vittnesuppgifter att höra av sig. Man har även vädjat om hjälp i TV-programmet ”Efterlyst”.

– Hur många vittnesmål vi har fått in kan jag inte kommentera, bara att vi gärna vill ha fler. Vi jobbar vidare med utredningen, säger Anders Bryngelsson.