Ingen gripen för de misstänkta våldtäkterna

Blåljuskoll
Polisen har genomfört en teknisk undersökning på platsen.
Under lördagsnatten körde en taxibil två kvinnor till Barkabyfältet i Järfälla där de sedan ska ha blivit våldtagna av chauffören och ytterligare en person. Ingen person har gripits för händelsen.

Två kvinnor har anmält att de blivit utsatta för grov våldtäkt. De ska under lördagsnatten blivit körda i vad de uppfattar som en svarttaxi från en restaurang i Sundbyberg. Resan gick inte dit de ville utan de kördes istället, för kvinnorna till en okänd plats där chauffören och en person till ska ha utsatt dem för grov våldtäkt.

Den misstänkta brottsplatsen är lokaliserad till Barkarbyfältet i Järfälla. En teknisk undersökning har genomförts under lördagen. Bland annat har en hundpatrull varit på plats och sökt efter spår.

– I helgen har teknikerna säkrat brottsplatsen och den tekniska undersökningen kan kanske ge svar på vissa frågor. Förhoppningsvis går det att hålla ytterligare förhör, säger Kjell Lindgren polisens mediacenter.

Ingen är i nuläget gripen

Händelserna som rubricerats som grova våldtäkter inträffade vid halv fem på lördagsmorgonen och under måndagen är fortfarande ingen gripen. En person har dock förhörts under helgen men kunde sedan släppas. Polisen kan inte meddela mer i nuläget då förundersökningssekretess råder.

– Än så länge har vi ingen misstänkt eller gripen, säger Kjell Lindgren.

För ett par veckor sedan anmäldes en misstänkt våldtäkt i Veddesta och dagarna senare ett våldtäktsförsök i Kallhäll. Polisen tittar på om kopplingar till de tre händelserna finns men det är inget som tyder på det just nu.

– Vi tittar naturligtvis på om det finns kopplingar till de andra händelserna i Järfälla men det är inget jag har hört. Brotten är av liknande karaktär och platserna ligger inte så långt ifrån varandra, säger Kjell.

Inte heller för de andra händelserna har någon gripits.

 

Läs mer:

Rykten och lögner efter våldtäktsöverfall

Kvinna utsattes för våldtäktsförsök i Kallhäll

Kvinna våldtagen i elljusspår i Järfälla