Välj ditt område
Polisen inväntar resultatet av den tekniska undersökningen.
Polisen inväntar resultatet av den tekniska undersökningen.

Ännu ingen gripen för skjutning på HVB-hem

Brott I helgen blev en pojke i tonåren skjuten på ett HVB-hem i Tyresö.
– Ingen är gripen ännu, säger Lars Byström på polisen.

Klockan var kvart över sex i lördags kväll när polisen fick larm om att en person blivit skjuten på ett HVB-hem i Tyresö. Pojken som blivit skjuten, är i tonåren, och han fördes med ambulanshelikopter till sjukhus där han opererades. Läget är enligt polisen stabilt och polisen har kunnat hålla förhör med honom.

Ingen gripen

Polisen rubricerar brottet som försök till mord alternativt dråp. Vid halv elva-tiden på måndagen hade polisen ännu inte gripit någon misstänkt för brottet.

– Det är sedvanligt polisarbete som gäller nu framåt. Vi kommer att gå igenom förhören som är gjorda och se om vi behöver komplettera. Vidare invänta resultat av den tekniska undersökningen, säger Lars Byström som är presstalesperson på Stockholmspolisen.

Polisen tror sig veta motiv

Till tidningen Dagens Nyheter säger Manne Jönsson som är biträdande polisområdeschef  i Stockholm Syd att polisen tror sig veta varför skjutningen inträffade.

– Det handlar om en konflikt mellan olika konstellationer av unga människor som tidigare har begått brott tillsammans, säger Manne Jönsson, biträdande polisområdeschef polisområde SYD.

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Dykare; Dykning; Instagram; Vändpunkt i livet; Patrik Jonson; Resarö; Vaxholm; Undervattensfotografering; Undervattensfoto
Livsstil

Patrik satsade på djupet efter vännens död

Brott

Trängde sig in och rånade kvinna i Husby

Poliser
Brott

En anhållen för dödsskjutningen i Tensta

Nyheter

Tre personer avlägsnades från Medis

Brott

Tre sexuella ofredanden på We Are Sthlm

Trafik

Riddarfjärdssimningen hindrar pendelbåt 85