Man häktad efter mord i Tensta

En 20-årig man har häktats, skäligen misstänkt för medhjälp till mord på den man som sköts i Tensta den 13 december, rapporterar DN.

Mannen har även häktats på sannolika skäl misstänkt för grovt vapenbrott, enligt tidningen. Detta efter att 20-åringen hade tillgång till en revolver när han greps utomhus i närheten av sitt hem klockan 01.30 natten till söndag,

Mannen förnekar inblandning i mordet men erkänner vapenbrottet, enligt DN.

Det var på tisdagskvällen den 13 december förra året som polisen fick larm om en skottlossning i ett skogsområde i Tensta. På platsen hittades en ung man, skriven i Malmö, som skjutits flera gånger. Han hade bland annat träffats i ansiktet. Mannen fördes till sjukhus men hans liv gick inte att rädda.

Två andra män var tidigare anhållna för brottet, men båda släpptes sedan på fri fot.

Den nu häktade mannen är tidigare dömd till tre månaders fängelse för bland annat våldsamt motstånd, försök till våld mot tjänsteman, grov vårdslöshet i trafik, rattfylleri och ringa narkotikabrott, enligt DN.

Jonas Trolle, en av flera polisinsatschefer i den särskilda insats som pågår på Järvafältet efter den senaste tidens mord och mordförsök, säger till tidningen att flera av fallen hänger ihop på olika sätt. Ett av dem var dubbelmordet på två bröder på Café Mynta den 2 december i Rinkeby.

– Vår teori är att det handlar om olika typer av hämndaktioner inom en fraktion av unga män där man tidigare inte har varit osams. Eftersom tillgången till vapen är så stor får dessa vedergällningar väldigt stora konsekvenser, säger han till DN.

Läs även: Person skjuten i skogspart i Tensta

Läs även: Polisen förstärker efter dödsskjutningar

Läs även: 16 mord på ett och ett halvt år i Järva