Ännu en man begärs häktad för skjutning i Långbro

skjutning långbro
Skjutningen skedde på Stora mans väg i Långbro.
I början av december träffades en man av skott från en förbipasserande bil vid Långbro park. Sedan tidigare är en man häktad misstänkt för att ha kört bilen. Nu begär åklagaren ytterligare en man häktad, misstänkt för att ha avlossat skotten.

Det var den andra december som en man i 20-årsåldern sköts på Stora mans väg i Långbro. Skytten satt i en bil som körde förbi. Några dagar senare häktades en 19-årig man misstänkt för medhjälp till försök till mord. Han sitter fortfarande häktad.

På fredagen begärde åklagaren ytterligare en man häktad. Den 20-årige mannen är misstänkt på sannolika skäl, den högre misstankegraden för försök till mord och grovt vapenbrott.

Misstänker ni att det är vapnet som användes vid skottlossningen som ni hittat?

– Det ska vi såklart utreda. Just nu kan jag bara säga att han är gripen med ett skarpladdat vapen, säger kammaråklagare Lisa dos Santos.

Vad har de misstänka sagt i förhör?

– Det är ingenting som jag kan kommentera.

Vet ni något om motiv?

– Det är ingen bild som vi har klar för oss än. Vi utreder ytterligare en skjutning i söderort som har mycket problem med gängbildningar. Vi ser allvarligt på det och vi vill verkligen jobba för att motverka det.

Både 20-åringen och 19-åringen är skrivna på adresser i söderort.

Åtal ska vara väckt i slutet av januari.