Hammarby ska hjälpa Nadine att överklaga

Nadine Rehn skriker på hjälp när hon hålls fast av polisen.
Nadine Rehn skriker på hjälp när hon hålls fast av polisen.
Många har reagerat på bilderna när polisen grep Hammarbysupportern Nadine Rehn för våldsamt upplopp. Hon portades dessutom från alla fotbollsarenor i ett år.
Nu hjälper Hammarby fotboll henne att överklaga tillträdesförbudet.

Nadine Rehn greps för våldsamt upplopp i Skärmarbrink i söndags före derbyt mot Djurgården på Tele2 Arena. Många läsare har reagerat på bilderna där hon skriker i panik och där en polis sätter knä i nacken på henne.

”Sopar skiten ur henne”

”Avmaskera de riktiga bovarna”, skriver en läsare på Twitter.

”Låta nazister demonstrera olagligt? Ingriper inte. Tjej vid fotbollsmatch? Ingriper, sopar skiten ur henne. Men folkets respekt vill dom ha”, skriver en person.

”Endast rädda för polisen”

En man skriver: ”Jag har haft med 2 döttrar på fotboll i över 10 år. Idag är de 21 och 18, de är endast rädda för polisen på match idag.”

”Jag förstår dem nu”, svarar Nadine Rehn.

Fortfarande ont i nacken

Efter sex timmar i en cell åkte hon vid midnatt i söndags till akuten med misstänkt hjärnskakning. På torsdagseftermiddagen känner hon fortfarande sig mörbultad.

Hammarbysupportern Nadine Rehn, 23, på Sankt Görans sjukhus. Greps vid Skärmarbrink för våldsamt upplopp. Anmäler själv poliserna för övervåld.

Nadine Rehn på Sankt Görans sjukhus.

– Huvudvärken har släppt men jag har fortfarande väldigt ont i nacken och ryggen. Nacken har faktiskt blivit värre. Jag var hos en naprapat men han kunde inte behandla mig för att musklerna var såpass skadade. Jag var tvungen att vila någon vecka innan jag kom tillbaka. Nu går jag runt med halsduk för det blir mjuk och känns bättre. Jag har fortfarande svårt att vrida huvudet.

Stöd från hela Supportersverige

Tusentals personer har visat sitt stöd.

– Många tycker att det är tråkigt för mig att det har hänt men att det är bra att det lyfts på ett annat sätt än om det hade varit ännu en snubbe som passar in i sterotypen. Den här gången var det någon som var 164 centimeter och väger 57 kilo.

Det är inte bara Hammarbysupportrar som stöttar.

– Det är hela Supportersverige – Göteborg och AIK – alla som har upplevt samma sak. Det är systrar som har ringt: ”Min bror som aldrig har gjort något råkade ut för samma sak.” Det är fint att se.

Har du fått några negativa reaktioner?

– Två stycken bara. Någon skrev typ: ”Polisen gör sitt jobb”. Det går ju inte att säga så mycket om det.

Hammarbysupportern Nadine Rehn, 23. Greps vid Skärmarbrink för våldsamt upplopp. Anmäler själv poliserna för övervåld.

Nadine Rehn med tjejkompisar på Hammarbymatch.

Hammarby hjälper att överklaga

Nu får hon alltså även stöd från Hammarby fotboll.

– Hammarby fotboll ska hjälpa mig att skriva överklagan. Jag är ju inte känd för dem sedan tidigare så det är väl därför det gör det. De har sagt att de tycker att det här låter konstigt. Jag vet ju inte hur man går tillväga för att få det här hävt.

Hammarby fotboll uppger att Nadine Rehn inte känd för ordningsstörningar sedan tidigare. Men klubben säger samtidigt att man inte vill inte föregripa den rättsliga prövningen.