Min lokala hjälte

Haningeungdomar pressar varandra på pengar

Blåljuskollen Haninge, måndag.
Blåljuskollen Haninge, onsdag.
En ungdom ska ha blivit påhoppad av en grupp ungdomar vid Djurgårdsplan i Vendelsö.
Polisen oroas över den grova misshandeln vid Vendelsö skolväg/Skansväg
BLÅLJUSKOLLEN: Polisen oroas över ungdomsmisshandel och utpressningar i Vendelsö, "Cykelmannen" slog till i igen – och en ovanlig hjullastarjakt. Här är Blåljuskollen Haninge, onsdag.

Tjuv körde hjullastare rätt igenom vägbom

Vid 05.12 på tisdagsmorgonen larmades polisen ut till Svartbäcken efter en stöld.

Det visade sig att en hjullastare kört rätt igenom en vägbom över en gång- och cykelväg i Svartbäcken, och fortsatt i riktning mot Tyrestavägen. En personbil hade tagit upp jakten på hjullastaren.

Polispatrullen fick stopp på båda fordonen.

Det visade sig att mannen i hjullastaren stulit tillbehör till sin hjullastare från en byggarbetsplats i Tungelsta. I personbilen satt en person som blivit av med godset.

– En vän till den målsägande hade sett hjullastaren i Vendelsö, och ägaren begav sig efter hjullastaren. Tjuven ägde sin hjullastare legalt och hade alltså stulit tillbehör till den, men han hade inte kunskap att köra lastaren, säger Lars-Göran Rehn, operativ koordinator vid Haningepolisen.

Tjuven, i 25-årsåldern, har anhållits. Ett företag står som målsägande.

 

Ungdom utsatt för gruppmisshandel – polisen varnar för utpressningar

Vid 15.15 på tisdagen ska fyra fem ungdomar grovt misshandlat en ensam ungdom vid Vendelsö skolväg/Skansvägen i Vendelsö.

Ett antal personer ska ha bevittnat misshandeln, men speciellt ett vittne har lämnat viktiga uppgifter.

– De inblandade är i 14-16-årsåldern, och vi har identifierat fyra misstänkta gärningsmän. Vi kommer att hålla förhör genom våra ungdomsutredare, säger Lars-Göran Rehn vid Haningepolisen.

Enligt polisen är det oklart om tillhyggen använts.
– Men det har i alla fall varit slag och sparkar, säger Lars-Göran Rehn.

Under hösten var det under perioder stökigt runt fritidsgården Lyckebygården, det lugnade dock ner sig, men i stället har polisen på senare tid fått signaler om att ungdomar pressar andra ungdomar på pengar i området.

Lars-Göran Rehn menar att det kan finnas kopplingar mellan misshandeln och utpressning på pengar.

vendelso-skolvag

Polisen oroas över den grova misshandeln vid Vendelsö skolväg/Skansvägen.

Han tror att misshandeln kan ha avbrutits av gärningsmännen själva när de var ”nöjda” med vad de åstadkommit.

– Eller kände de sig iakttagna och avbröt allt, säger Lars-Göran Rehn.

– Men tyvärr verkar det som att en del ungdomar i Vendelsö pressar varandra, och detta anmäls inte på grund av rädsla. Vi har en del bekymmer här helt klart, som framkommit under jul- och nyårshelgen. Allt som händer anmäls inte.

Finns det narkotikakopplingar?

– Det kan det mycket väl göra, men ingen hos oss vet än vad motivet handlar om. Men mycket handlar ju om narkotika nuförtiden. Vittnet har hur som helst gjort en stor insats, säger Lars-Göran Rehn.

Den misshandlade personen var inte kvar på platsen när polisen kom.
– Bevisläget ser ganska bra ut, men självklart måste vi hitta en målsägande. Vi måste få reda på motivet till misshandeln.

 

”Cykelmannen” i Jordbro slog till igen

Den man på cykel i Jordbro som under hösten och vintern sexuellt antastat kvinnor slog på tisdagen till igen.

När en kvinna i 20-årsåldern var på väg in i sin port uppgång på Blockstensvägen vid 18-tiden, cyklade mannen fram och smekte henne på rumpan, enligt polisen.

– Hon hade observerat mannen på väg hem men inte tänkt så mycket på det. Moduset är detsamma han haft hela tiden. Kvinnan ropade till och då försvann mannen. Signalementsmässigt stämmer det bra med tidigare händelser, säger Lars-Göran Rehn vid Haningepolisen.

Man mannen har alltså inte gripits.

– Jag har inget svar på varför det är så svårt att gripa honom. Han har inte varit där när vi försökt. Det är lite frustrerande, men vi ska titta på detta nu. Man kanske inte tycker brottet är så allvarligt, men det finns alltid en fara med dessa tendenser, en person kan kliva över gränsen, säger Lars-Göran Rehn.

Häng med i Haninge! Få koll på veckans viktigaste nyheter. Prenumerera på Mitt i Haninges nyhetsbrev!