Välj ditt område
Dömer mannen.
Dömer mannen.

Idrottstränare ofredade elev sexuellt

Brott En Sundbybergsbo döms för två fall av sexuella ofredanden av en pojke som han hade som elev.

En Sundbybergsbo verksam som idrottstränare i Stockholms län har dömts för att ha ofredat ett barn sexuellt. Offret är en pojke som mannen hade som elev. De båda satt i bastun efter ett träningspass förra året när mannen sa att de skulle ”suga kuk” samtidigt som han tittade på pojkens kön. Mannen snärtade sedan till pojken på skinkan med handen.

Efteråt skickade han bilder med könsorgan till pojkens mobil. För det döms Sundbybergsbon nu för två fall av sexuellt ofredande. Han har nekat till brott och sagt att det funnits en jargong av sexuell karaktär i idrottsklubben, och att han bara skämtat med pojken. Han har också sagt att han oavsiktligt rört pojkens skinka. Bilderna på könsorganen hade han vidare skickat för att vara ”rolig”.

Men tingsrätten konstaterar att mannens beteende haft en ”otvetydig sexuell karaktär”. Han döms samtidigt för ett ringa fall av barnpornografibrott och brott mot knivlagen.

Sundbybergsbon får skyddstillsyn och ska genomgå ett behandlingsprogram. Han ska också betala 5 000 kronor i skadestånd till pojken.

 

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Morgonkollen

Hemlig rutt för lördagens klimatmarsch

Årets Stockholmsbyggnad 2017
Årets Stockholmsbyggnad

Över 3 000 har röstat på årets byggnad

Snackisar

MoS förvandlas till ett fantasiland i Lego

Nyheter

Kvinna föll från balkong i Alby

Nyheter

Nu är tjejfotbollen i gång i Vårberg

Nyheter

Kulturchefer åtalas för mutbrott