Nytt inbrott i Väsby – tjuvar flydde från balkong

Vid 17-tiden på torsdagen bröt sig två personer in i en lägenhet på Hasselbacken i Väsby.
Vid 17-tiden på torsdagen bröt sig två personer in i en lägenhet på Hasselbacken i Väsby.
Vid 17-tiden på torsdagen bröt sig två personer in i en lägenhet på Hasselbacken i Väsby. När grannen Åke upptäckte tjuvarna flydde de från platsen – men kom sedan tillbaka och bröt sig in igen. En hundpatrull sattes in i jakten på tjuvarna.

Åke hade precis kommit hem från jobbet när han såg två män försöka bryta sin in i en grannlägenhet via balkongen. Han larmade polisen men medan han satt i telefonkö sprang tjuvarna från platsen, ner mot Sigma centrum.

– När jag såg att de höll på att bryta sig in så sprang de. Men jag fick vänta ett bra tag på att bli kopplad till polisen, så de försvann ju, säger Åke.

Men tjuvarna kom tillbaka, och denna gång lyckades de bryta sig in i lägenheten. En annan granne larmade då polisen och tjuvarna flydde ut genom balkongen.

– Då sprang de ner mot Sigma igen. Polisen sa att de kanske hade en flyktbil där, säger Åke.

Vill varna andra

En hundpatrull sattes in i jakten på tjuvarna.

– Men det har inte lett till något gripande, säger Eva Nilsson, presstalesperson vid polisens ledningscentral.

Händelsen rubriceras som grov stöld genom inbrott.

Åke upplever att det just nu pågår en inbrottsvåg i Väsby. Han tycker att det borde sättas upp varningslappar och att fler borde hålla tänt där hemma, för att på så sätt avleda tjuven.

– Det blir så snabbt mörkt nu. Då ser inbrottstjuven att: ”Ja, här lyser det ju inte.” Lägenheten bredvid är ganska upplyst och där tog de sig förstås inte in, säger han.