Inbrotten minskade under sommaren

Inbrott minskade i Danderyd.
Inbrott minskade i Danderyd.
Alexander Antonian, Danderyds kommunpolis.
Alexander Antonian, Danderyds kommunpolis.
Sommarens brottsstatistik visar på att bilinbrotten har ökat jämfört med samma period förra året. Inbrotten har däremot minskat.
– Det trodde man inte efter junis siffror, säger Danderyds kommunpolis Alexander Antonian.

Under sommarmånaderna juni, juli och augusti har bilinbrotten ökat i Danderyd jämfört med samma period föregående år. Detta visar nya siffror från Brottsförebyggande rådet, Brå. Drygt 80 bilinbrott har genomförts i år jämfört med 55 stycken 2016.

– Vi har pratat med oroliga bilägare och försöker förmedla de bästa tipsen men det är svårt att komma åt alla. Har man möjlighet att parkera i garage försvårar man i alla fall för tjuven. I övrigt gäller att vara vaksam och gärna tipsa oss om man upptäcker något, säger Alexander Antonian som är kommunpolis i Danderyd.

Villainbrotten minskade

Villa- och lägenhetsinbrotten har minskat trots larmrapporterna i juni. Sommarens inbrott stannade på 57, detta trots att det i juni var hela 35 stycken. 2016 gjordes 78 inbrott under sommarmånaderna.

– Vi fortsätter att jobba mot inbrotten. Även om gått de ner kommer vi inte sluta bedriva arbete mot inbrott. Det kan vara trafikkontroller med målade fordon som förebygger genom att vi är synliga i området, säger Alexander Antonian.

Uppmanar att höra av sig

Under sommaren skrev polisen tillsammans med kommunen på medborgarlöftena där ett riktat arbete mot narkotikabrott och inbrott ska fortsätta.

– Jag vill uppmana folk att höra av sig till oss så att brott kommer till vår kännedom. Vi försöker vara synliga men för att vi ska kunna hjälpa till måste man höra av sig oss, säger Alexander Antonian.