Inbrottstjuvar jagades med hund – en gripen

Poliser
Den gripne misstänkts för grov stöld och djurplågeri.
På förmiddagen larmades polisen om ett pågående villainbrott på Lidingö. Spårhundar sattes in som lyckade hinna ikapp ena tjuven som gjorde våldsamt motstånd vid gripandet.

I dag på förmiddagen vid 10.30-tiden lyckades två tjuvar bryta sig in i en villa på Lidingö.

Tjuvarna blev påkomna av grannar från områdets grannsamverkan. De såg hur tjuvarna försökte bände upp ett fönstret och larmade polisen som anlände till brottsplatsen med spårhundar.

Tjuvarna hade då redan hunnit lämna villan men en polishund lyckades hinna ifatt en av gärningsmännen som gjorde allt för att fysiskt mota bort hunden.

– Gärningsmannen gjorde våldsamt motstånd vid gripandet och är nu misstänkt både för grov stöld och djurplågeri, säger Sven-Erik Olsson, presstalesperson på polisen.

Längs flyktvägen låg delar av stöldgodset och kläder slängda på marken.

– Förmodligen har gärningsmännen bytt kläder för att undvika att bli upptäckta, säger Sven-Erik Olsson

Den misstänkta gärningsmannen sitter nu anhållen och ska höras under dagen. Om det finns fler misstänkta för inbrottet vill polisen inte svara på i nuläget som genomför en teknisk undersökning av brottsplatsen.

– Vi får se vad den gripne säger, sen får åklagaren ta ställning om den misstänkte förövaren ska häktas eller friges, säger Sven-Erik Olsson.