Påsken godis för inbrottstjuvarna i Järfälla och Kungsängen

Bostadsinbrotten i Huddinge ökar.
Inbrottstjuvarna passade på när Bro- och Järfällaborna reste bort över påsken.
Totalt sex bostadsinbrott har anmälts till polisen i Järfälla och Upplands-Bro under påsken.
– Det är inte bra, men det är vad man kan förvänta sig, säger kommunpolis Magnus Nilsson.

Under påsken reser många bort över ledigheten för att fira med släkt och vänner. För några av dem blir hemkomsten en otrevlig historia. När husen står tomma tenderar nämligen inbrottstjuvarna slå till.

Årets påskhelg var inget undantag. I Järfälla och Upplands-Bro har hittills sex bostadsinbrott anmälts till polisen, varav fyra i Järfälla och två i Kungsängen.

– Men det kan vara fler. Det kan ju vara så att någon fortfarande är på semester och upptäcker att de haft inbrott först när de kommer hem, säger kommunpolis Magnus Nilsson.

Svåruppklarade brott

Hur siffran står sig mot påskhelger tidigare år kan han inte säga på rak arm, men han är inte förvånad över att inbrottstjuvarna varit framme.

– Det är en sådan vecka, folk är bortresta. Det är inte bra, men det är vad man kan förvänta sig, säger han.

Det finns ingen gripen eller misstänkt för något av inbrotten. Att klara upp bostadsinbrott kan vara klurigt, enligt Magnus Nilsson.

– De allra flesta upptäcks av bostadsinnehavaren själv när de kommer hem. Det är ytterst sällan någon granne eller så ser något och ringer 112 så v kan ta någon på plats, säger han.

Nu blir det till att tålmodigt vänta in de tekniska undersökningarna på brottsplatserna och se om tjuvarna lämnat några spår.

– Det kan ju hända att man får någon träff på någon som är misstänkt för andra brott, säger Magnus Nilsson.