Inbrottstjuvar tros ha slagit till två gånger

Först villainbrott i Täby, sen i Danderyd. Polisen tror att samma tjuvar ligger bakom.
Först villainbrott i Täby, sen i Danderyd. Polisen tror att samma tjuvar ligger bakom.
På fredagskvällen utsattes två villor, i Täby och Danderyd, för inbrott. Polisen tror att samma inbrottstjuvar ligger bakom båda inbrotten.

Det var vid 19.54 på fredagskvällen som polisen larmades om ett pågående bostadsinbrott i en villa på Sandbrovägen i Roslags Näsby i Täby.

Säkerhetsbolaget hade fått in ett kameralarm som visade tjuvarna inne i huset. Det visade sig senare att tjuvarna hade tagit sig in via en altandörr och sedan troligtvis lämnat i en bil.

Polisen ryckte ut och spårade med hund, men utan resultat.

Samtidigt verkar tjuvarna ha begett sig mot Danderyd. För klockan 21.08 såg säkerhetsbolaget hur ett inbrott skedde i en villa på Edsviksvägen i Danderyd.

Flera polispatruller, hundpatrull och väktare ryckte snabbt ut till Edsviksvägen – men inte heller denna gång hann man gripa någon.

Enligt kamerabilderna från säkerhetsbolaget är det troligt att det är samma gärningspersoner som slagit till vid båda tillfällena.

Sportlovsveckan i Stockholm när många åker på semester brukar vara en liten högsäsong för tjuvarna att göra inbrott. Första helgen på sportlovet var Täby och Danderyd hårt drabbade och även då valde tjuvarna att gå in i flera villor med larm. Tjuvarna gick in och tog gods och försvann på fem minuter, enligt polisen.