Min lokala hjälte

Ingen gripen för attack mot polisbil

polis
Arkivbild.
Polisen har ännu ingen misstänkt för angreppet mot en polisbil på Lötsjövägen i tisdags, som slutade med att ett stort gäng fritog en person som gripits.

Polisen har ingen person misstänkt för händelsen som inträffade vid ett parkeringsgarage på Lötsjövägen i tisdags. En polispatrull som skickats dit för kontroll av ett fordon blev angripen av ett stort antal personer.

Det började med att ett stenblock och en lastpall kastades över polisbilen när den rullade ut ur garaget. Föremålen missade bilen och ingen skadades.

Polisen grep en person utanför som trycktes ned på marken – då gick 15-20 personer till angrepp och lyckades frita sin kumpan.

Polisen utreder saken som försök till grov misshandel, främjande av flykt och våldsamt motstånd. De angripna poliserna kunde inte identifiera individerna vid garaget.

– Först stod ungdomarna ovanför garaget, sedan blev det konfrontation och då gick det väldigt snabbt. Man hann inte identifiera dem utan fokuserade på att freda sig, säger Peter Saarman, kommunpolis Sundbyberg.

Om gärningsmännen är lokala samt motiv bakom är oklart.

–  Vi tror ingenting just nu. Men det är viktigt att de som gör så här ska ställas till svars, säger Peter Saarman.