Banger kastades in på skola – poliser skadade

Storvretsskolan stängde efter händelsen.
Storvretsskolan stängde efter händelsen.
I samband med ett besök på en skola i Storvreten skadades två poliser när en smällare kastades in.
– Jag såg ett vitt sken och hörde sedan en kraftig smäll. Direkt efter hörde jag ingenting, säger en elev på skolan.

Det var i samband med niornas lunch på Storvretsskolan i Botkyrka som någon eller några kastade in en så kallad banger i matsalen.

Vitt sken – sedan smäll

Två områdespoliser som ibland kommer till skolan fanns på plats för att äta med barnen. Smällen var mycket kraftig säger en av skolans elever som talat med Mitt i.

– Jag satt med ryggen mot dörren. Jag såg ett vitt sken och hörde sedan en kraftig smäll. Direkt efter hörde jag ingenting, säger en elev som säger att hon satt 4-5 meter från detonationen.

Poliser och lärare till sjukhus

Två poliser åkte efter händelsen till sjukhus. Det gjorde också fyra lärare.

– Poliserna är på sjukhus för att kontrollera hörseln, säger Eva Nilsson, kommunikatör på Stockholmspolisen.

Ringer alla elever ikväll

Skolledningen tog efter händelsen beslutet att stänga skolan för dagen.

– Ikväll ringer vi hem till varenda elev i årskurs åtta och nio för att höra om de har problem med hörseln. Vi checkade alla innan de gick hem, men under morgondagen kommer också alla elever att erbjudas hörseltester, säger Carina Nygårds som är tillförordnad rektor på Storvretsskolan.

Riktat mot poliserna?

Polisen har upprättat en anmälan om misshandel, men vill inte kommentera om smällaren var riktad specifikt mot poliserna.

– Det har vi ingen uppfattning om i nuläget, säger Eva Nilsson.

Ingen är ännu frihetsberövad efter händelsen. Enligt en elev som tidningen talade med tidigt på torsdagskvällen kan de som ligger bakom smällen vara elever på skolan.

Hur känns det nu?

– Först blev jag jättechockad. De flesta blev chockade direkt. Men det har varit många slagsmål på skolan och med tanke på det är det som hänt egentligen inte förvånande. Nu känns det mycket bättre. Tidigare kände jag mig yr, säger eleven.

Polisen tror inte att skottlossningen i Storvreten senare samma eftermiddag har något med smällen på Storvretsskolan att göra.