Min lokala hjälte

Man knivhöggs på krog – och nytt ”äldretrick”

Blåljuskollen Haninge.
Blåljuskollen Haninge.
20-åring knivhöggs på krog, maskerade män tros ha gjort inbrott, Haningepolisen varnar för nytt "äldretrick" – och sex ungdomar rapporterade i narkotikainsats. Här är Blåljuskollen Haninge, med helgens och gångna dagarnas blåljushändelser.

20-årig man knivhöggs inne på krog

Vid 22.40-tiden på fredagskvällen larmades tre polispatruller ut till Brandbergen, sedan en man i 20-årsåldern knivhuggits i låret på en krog vid centrum.

Flera gäster på krogen blev vittne till händelsen, men ändå har polisen inte hittat gärningsmannen.

– Vi rubricerar det som grov misshandel. Vi vet inte hur bråket startade för ingen vill prata med oss om det inträffade och den skadade mannen är inte speciellt intresserad av att saken utreds, säger Lars-Göran Rehn, operativ koordinator vid Haningepolisen.

– Det är tyvärr få som vill säga något vid dessa situationer, det är så det ser ut för oss. Man är rädd och vill inte blanda sig i. Krögaren har inte heller sagt något, fortsätter Lars-Göran Rehn.

Maskerade män tros ha brutit sig in i bostad

Vid 19.30-tiden på fredagen larmades polisen om ett bostadsinbrott på Vendelsövägen, mellan Brandbergen och Vendelsömalm.

Ett vittne såg flera personer ta sig in i en lägenhet

– Den målsägande var inte hemma. Vittnen ska ha sett tre maskerade män i trapphuset som man kopplar till inbrottet. Mycket talar väl för att de var inblandade. Men när patrullen kommer till platsen var ingen kvar, säger Lars-Göran Rehn vid Haningepolisen.

Vendelsövägen.

Ett bostadsinbrott skedde på Vendelsövägen.

Haningepolisen varnar för nytt ”äldretrick”

Haningepolisen varnar nu allmänheten för ett nytt så kallat ”äldretrick”.

I fredags vid 14.30-tiden tog en okänd man sig in i en 70-årig kvinnas lägenhet på Utgårdsvägen i centrala Handen.

– Mannen sade att han gått fel och lämnade snabbt lägenheten. Kvinnan upptäckte sen att hon blivit av med två bankomatkort, säger Lars-Göran Rehn vid Haningepolisen.

– Vi uppmanar nu folk i Haninge att låsa lägenhetsdörren. Vi har inte sett just detta modus förut, utan mer att man gått och känt på dörrar.

 

Utgårdsvägen i centrala Handen.

En man gick plötsligt in till en 70-årig kvinna på Utgårdsvägen i Handen – och tog med sig två bankomatkort.

Sex ungdomar rapporterade för narkotikabrott

Under fredagen jobbade Haningepolisen mot ungdomar och narkotika.

– Sex ungdomar rapporterades, främst i centrala Handen och i Brandbergen. Det känns väl sådär att så många rapporteras. Men en del av de signaler vi får är ju att det är mycket narkotika bland Haninges ungdomar. Det finns en oro bland vissa skolor också om att ungdomar är påverkade, säger Lars-Göran Rehn vid Haningepolisen.