Knivhögg så att tarmen stack ut – 30-åring dömd för mordförsök

30-årig dömd för mordförsök.
30-årig dömd för mordförsök.
En Bandhagenbo knivhöggs så allvarligt att livet ställdes på spel.
Nu döms en 30-årig man till sju år och sex månaders fängelse för mordförsök.

En mörk decembereftermiddag förra året gick en ung Bandhagenbo av t-banan vid Gullmarsplan och gick in på en bar i närheten. Mannen hade slutat skolan, där han läser bygg, en stund tidigare och tänkte ta en öl på baren där några av hans kompisar jobbade.

Började bråka

Något bord bort från det där den unga Bandhagenbon slagit sig ner satt två andra män. De förde en diskussionen med personalen. Männen var berusade och personalen bad dem att lämna baren.

Tillsammans med en vän som kommit till baren gick Bandhagenbon fram till en av spelmaskinerna som fanns där inne och började spela. Efter en kort stund gick en av de två männen vid bordet förbi och knuffade till Bandhagenbon på axeln. Knuffen ledde till ett högljutt bråk.

Tog fram en kniv

Samtidigt som den ena av de två männen bråkade stod den andra tyst bakom. Plötsligt tog han fram en kniv och högg Bandhagenbon i magen. Bandhagenbon lade inte märke till såret till en början men upplevde senare hur han blev varm på magen. Mannen med kniven lämnade baren och sprang iväg. Bandhagen försökte springa efter men återvände ganska snabbt till baren.

Inne på toaletten la han sig på golvet och upptäckte att en bit av tarmen stack ut. Bandhagenbon fördes med ambulans till sjukhus och vaknade morgonen efter utan förmåga att röra sig. I åtta dagar kunde han bara förflytta sig med rullstol.

Sju år och sex månaders fängelse

Den 30-åriga knivmannen minns enligt domen ingenting av det som hänt och har under hela rättsprocessen förnekat sin inblandning i mordförsöket.

Flera vittnen kunde peka ut den 30-åriga mannen som kort efter brottet anhölls i sin frånvaro. Strax före jul förra året anträffades mannen vid en rutinkontroll i Nässjö, Småland.

Nu döms han till sju år och sex månaders fängelse för mordförsök samt våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd, ringa narkotikabrott och brott mot knivlagen från tidigare tillfällen under 2018. Den 30-åriga mannen har bland annat ha attackerat en ordningsvakt vid Hornstull i juli förra året.