Välj ditt område
Klottersaneringen överskred en miljon kronor under 2016.
Klottersaneringen överskred en miljon kronor under 2016.

Stora kostnader för klotter i Österåker

Brott Den ökade saneringskostnaden för klotter i Österåker kommun har fått polisen att rikta arbetet mot skadegörelsen.

I veckan kunde 3 klottrare gripas i Österåker. Under 2017 väntas fler polisinsatser mot klotter i kommunen. Polisen riktar nu sitt fokus mot kända klottrare som får medborgarna i Österåker att känna sig otrygga.

– Det har framkommit att många känner sig otrygga i områden där mycket klotter förekommer. Under 2016 såg vi en ökad aktivitet bland ett tiotal klottrare som vi håller koll på. Vi arbetar förebyggande och kan våra insatser minska klottret får vi ett tryggare samhälle, säger närpolisbefäl Mattias Tillberg.

Kostnaderna för klottersaneringen överskred en miljon kronor under 2016 och var mycket högre än föregående år. Detta gör att polisen nu aktivt vill motarbeta problemet och tar hjälp av andra aktörer i samhället.

– Vi samverkar med väktare, nattvandrare och andra vuxna som rör sig i området. Att ha ögon ute som kan hålla koll och på sätt förebygga att klotter sker är väldigt bra. Klottret sker oftast under kvälls och nattetid, säger Mattias Tillberg.

I polisens medborgarlöften står det att de ska öka tryggheten i kommunen och satsningen mot klotter är ett steg mot detta.

 

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Snackisar

MoS förvandlas till ett fantasiland i Lego

Nyheter

Kvinna föll från balkong i Alby

Nyheter

Nu är tjejfotbollen i gång i Vårberg

Nyheter

Kulturchefer åtalas för mutbrott

Rättegång Solna tingsrätt
Brott

AIK-tränare våldtog tre barn

Brott

Kund stalkade butiksbiträde i ett år