Krogpersonal misshandlad och ”popcorns-brand”

En person är anhållen misstänkt för mordet.
"Blåljuskollen Haninge" med helgens händelser.
BLÅLJUSKOLLEN. Krogpersonal misshandlad med batong, poppande popcorn orsakade brand – och två rattfyllerier som sticker ut. Här är Blåljuskollen Haninge, med helgens blåljushändelser.

Rattfull sökte hjälp av polisen – blev rapporterad

Vid 17.30 på lördagseftermiddagen blev en manlig bilist stoppad och kontrollerad när han kom fram till Handens polisstation.

Mannen var alkoholpåverkad, men menar att han hade tagit bilen till polisstationen för att anmäla att han misshandlats i en bostad i Jordbro.

Han ska ha fått en flaska i huvudet.

– Han har en förklaring, men jag tror inte han klarar sig ifrån detta. Folk har ju klarat sig i liknande fall när det bedömts som nöd, men mannen hade ju kunnat ringa och anmäla misshandeln i detta fall. Men han fick ju göra sin anmälan, säger Lars-Göran Rehn, operativ koordinator vid Haningepolisen.

Poppande popcorn orsakade villabrand

Vid 19-tiden på lördagskvällen larmades räddningstjänsten om en villabrand på Lidavägen i Krigslida i Tungelsta.

En person som hade poppat popcorn fördes till sjukhus med brännskador på händerna, som uppstått när het olja stänkt. Läs mer här.

Besökare misshandlade restaurangpersonal – med batong

Vid 20.45 på lördagskvällen larmades polisen till en restaurang i Haninge centrum, sedan två manliga gäster hamnat i dispyt med personalen.

De två männen hade avvisats från restaurangen, men svarade då med knytnäveslag och batongslag mot en i personalen, uppger polisen.

Andra i personalen blev vittnen till händelsen.

– Batongen beslagtogs av oss, men ingen av gärningsmännen var kvar på restaurangen när vi kom fram, säger Lars-Göran Rehn, operativ koordinator vid Haningepolisen.

Vilka skador ådrog sig personalen?

– Det handlar främst om övergående smärta och svullnader på underarm och ansikte, ingen akutsjukvård var aktuell, säger Lars-Göran Rehn.

Vansinneskörning på riksväg 73 – rattfull körde in i vägräcke

Vid 14-tiden på söndagen larmades polisen ut till riksväg 73 i höjd med Handen.

Detta efter samtal om att en bilist bromsade omotiverat, vinglade och sladdade på vägen.

Bilisten hade bland annat varit inne i ett vägräcke men fortsatt färden. Bilisten stoppades av polis nära kommungränsen till Nynäshamn.

– Med trafikförseelser och kollisioner i helgen har också varit knutna till väglaget, säger Lars-Göran Rehn vid Haningepolisen.

Man greps för stöld i matbutik – hade stulit för över 1 000 kronor

En man i 60-årsåldern greps vid lunchtid på måndagen för stöld i en matbutik i Haninge centrum.

Mannen togs med till polisstationen.

– Eftersom han gripits för stöld så överstiger stölden ett värde på 1 000 kronor. Det har varit svårt att komma till tals med mannen, han vill inte prata med oss, säger Albin Näverberg på Stockholmspolisen.