Kvinna körde rattfull ner i diket – bet polis

Kvinnan fick föras till polisstationen i handfängsel. Döms till 2 månaders fängelse.
Kvinnan fick föras till polisstationen i handfängsel. Döms till 2 månaders fängelse.
En middag med maken slutade med två månaders fängelse för en kvinna från Danderyd. De drack vin till maten sedan minns kvinnan inget mer förrän hon sitter i en cell på polisstationen. Då har hon redan gjort sig skyldig till flera brott.

En kvinna från Danderyd körde bil ner i diket. När polisen kom till platsen vägrade hon att blåsa i sållningsinstrumentet och hon vägrade också att kliva ur sin bil. Kvinnan var enligt polismannen på plats väldigt arg, aggressiv och skrek mycket. Polismannen lutade sig in i bilen för att knäppa loss kvinnan som då slår polisen med ett knytnävsslag över munnen och spottar honom i ansiktet.

Den slagna polismannens kollega hjälpte till att få ut kvinnan ur bilen och blev då biten i handen. De båda poliserna lyckades till slut få ut den aggressiva kvinnan ur bilen och föra henne till polisstationen. Hon hade då både handfängsel och spotthuva på sig.

Minns inget sedan middagen

Kvinnan som är i 60-årsåldern säger i förhör att hon det sista hon minns är att hon äter middag med sin make, hon drack då en flaska vin. Nästa minnesbild hon har är att hon vaknar i en cell hos polisen.

Händelsen ägde rum i mitten av december förra året. På polisstationen genomfördes ett blodprov som visade att hon hade 1,89 promille alkohol i blodet. Gränsen för grov rattfylla går vid 1,0 promille.

Kvinnans dömdes i tingsrätten till två månaders fängelse för grovt rattfylleri, två fall av våld mot tjänsteman och ofredande. Detta överklagades till hovrätten som inte ändrar tingsrättens beslut. Det blev således fängelse i två månader för 60-åringen.