Läkare greps för mordförsök i Skärholmen

Läkaren ska tidigare ha haft tillgång till en lokal vid vårdcentralen.
Läkaren ska tidigare ha haft tillgång till en lokal vid vårdcentralen.
Den läkare som gripits efter ett bråk vid en vårdcentral i Skärholmen misstänks för mordförsök. Ytterligare fyra män greps och misstänks för försök till mord respektive grov misshandel.

Polisen fick larm om bråket förra tisdagsmorgonen. Läkaren hade då kommit in i vårdcentralen ihop med de fyra andra. Hans krav var att få tillgång till en lokal som han tidigare använt.

När han nekades detta började de fem slåss med personalen. Två anställda skadades, liksom en av de fem männen som fick ett slag i huvudet.

Läkaren har flera gånger kritiserats av Inspektionen för vård och omsorg (Ivo), enligt Aftonbladet. Flera patienter har anmält honom för att de inte fått tillräckligt med bedövning vid hans ingrepp.

Vid ett tillfälle fick en av läkarens patienter föras akut till sjukhus, eftersom denne bedömdes ha fått en blödningschock. För två år sedan fick läkaren stänga en klinik han drev, också efter ett Ivo-beslut.

Under tisdagskvällen anhölls de fem männen. Två av dem är alltså misstänkta för mordförsök och tre för grov misshandel. I onsdags släpptes en man, eftersom han var under 18 år. Han är dock fortfarande misstänkt.

– Nu ska det utredas vidare och rubriceringen kan komma att ändras, säger åklagare Johan Bäckström till Aftonbladet.