Lokalpolischef i norrort försvarar omorganisationen: ”Större effekt”

Malmvägen, Sollentuna.
Malmvägen, Sollentuna.
Lokalpolischefen Emil Andersson i Sollentuna försvarar, och tror på, polisens omorganisation. Detta säger han i en intervju med Dagens nyheter som träffat honom på Malmvägen.

– Vår viktigaste uppgift nu är att skapa nytt förtroende, få medborgarna att känna tillit. För utan civilbefolkningens stöd spelar det ingen roll hur många poliser vi har, säger Emil Andersson till Dagens Nyheter.

Emil Andersson tror på polisens omorganisation, säger han. Syftet är att samla resurserna och flera kompetenser under samma tak. Sedan ska man gemensamt rikta udden mot den specifikt lokala problembilden, menar han.

– Det vi gör kommer att få större effekt och vi kommer att kunna vara mer uthålliga än tidigare, säger han till tidningen.

Nu har resurserna i polisområde Nord styrts om och Sollentuna står i fokus, skriver DN. När kommunstyrelsen senast samlades var Emil Andersson på plats.

– Jag bad dem att lita på mig. Vi har saker på gång här. Men faktum är att vi inte kan berätta exakt vad vi gör, för då riskerar det att falla, säger han till tidningen.

Malmvägen beskrivs som ett ”tyst” område i intervjun med Emil Andersson. Lokalbefolkningen anmäler få brott, det är svårt att få folk att vittna.
– Vi måste alltså jobba på bred front, dels ingripa mot faktiskt kriminalitet, dels skapa fler relationer med lokalsamhället, säger lokalpolischefen till tidningen.

Det framgår i intervjun att Emil Andersson har för avsikt att skaka liv i grannsamverkansprojekt och att han är glad över att samarbetet med kommunens socialtjänst fungerar bra när det gäller yngre individer på glid.

– Vi kan fortfarande jobba här. Och jag kan lova medborgarna en sak: vi kommer aldrig att ge upp, säger han.