Min lokala hjälte

Man våldtog sin fru – döms till två års fängelse

En 51-årig man från Järfälla döms till två års fängelse efter att han våldtagit och hotat sin fru.

En 51-årig man döms för våldtäkt och övergrepp i rättsak efter att han våldtagit och hotat sin fru natten till den 17 juni i år. Mannen var även åtalad för misshandel, olaga hot och ytterliggare fall av våldtäkt men friades från punkterna av tingsrätten.

Enligt kvinnan levde hon som en sexslav i förhållandet men hon ville ha ett fungerade samliv men möttes ständigt av våld. Det var händelserna i juni som fick henne att kalla på hjälp och kontakta polisen.

Enligt mannen var det tvärtom, det var kvinnan som varit våldsam och hon kastat ut honom ur deras gemensamma lägenhet vid ett tillfälle. När det gäller händelserna i juni medger han att paret haft sex men att det inte varit våldsamt. Kvinnan hade själv slagit ner en spegel, rivit sig själv, rufsat till håret och vinglande gått över till en granne.

Kvinnan har berättat för vittnen inom kvinnojourer bland annat att hon blivit misshandlad och våldtagen fler gånger, även under tiden hon varit gravid vilket lett till ett missfall. Vittnen som känt mannen under en längre tid säger att mannen är glad och trevlig men att förhållandet varit konfliktflykt och att kvinnan varit svartsjuk och att hon isolerade mannen.

När det gäller händelserna i juni kunde ett rättsintyg från Södersjukhuset visa på skador i underlivet som uppstått efter ett våldsamt samlag. Kvinnan tog även bilder på sina blåmärken, skickade nöd-sms till sina vänner samt tog skydd hos grannen direkt efter våldtäkten. På grund av den bevisningen valde tingsrätten att döma honom för våldtäkt.

Han skickade också flera hotfulla sms som: ”om du berättar för någon kommer jag att döda dig och din horsyster”.

Det också ledde till att han fälldes för övergrepp i rättssak i vilken olaga hot ingår.

Den 51-åriga mannen döms för 2 år och 6 månaders fängelse samt betala ett skadestånd till målsäganden med 115 000 kronor.