Stor mängd stöldgods har hittats

Inbrott
Ytterligare två personer, som misstänks ingå i den inbrottsliga som har härjat i främst Huddinge den senaste månaden, har nu häktats. Polisen har också hittat en stor mängd stöldgods, bland annat flera hundra smycken.
Ytterligare två personer, som misstänks ingå i den inbrottsliga som har härjat i främst Huddinge den senaste månaden, har nu häktats.
Polisen har också hittat en stor mängd stöldgods, bland annat flera hundra smycken.

Under hösten har en inbrottsliga härjat i främst Huddinge men också i flera andra delar av länet. Polisen misstänker att det är en hitrest chilensk liga, men vill i nuläget inte säga hur många inbrott man tror att det rör sig om.

I mitten av oktober berättade polisen för Mitt i att det var minst ett 20-tal, varav runt hälften i Huddinge. Då var det främst villaägare i Segeltorp och Stuvsta som hade drabbats.

Läs mer: Inbrottsliga härjar i Huddinge – nu har tre häktats

I början av november greps ytterligare en tjuv, som kan sättas i samband med ligan, på bar gärning vid ett inbrott i Stuvsta. Ytterligare en person greps i Hägersten strax därefter och totalt sitter nu fem personer häktade, och fler gripanden är troligtvis att vänta.

– Det jag kan säga just nu är att flera utredningsåtgärder pågår och att vi hoppas på fler gripanden och husrannsakningar inom kort, säger Christer Johansson, polischef i Huddinge.

Stora mängder stöldgods som kan härledas till flera av inbrotten, har hittats vid husrannsakningar de senaste två veckorna. Polisen räknar till drygt 400 saker och det handlar främst om smycken och hemelektronik.

– En del har vi lyckats att spåra till dess rätta ägare och vi har goda förhoppning att fler saker ska komma rätt, säger Johan Silverland, förundersökningsledare vid polisen i Huddinge.